Hundpsykologpaketet

Yrkesutbildning / kursmoduler

Hundpsykologpaketet
en bra start om du vill arbeta med hundar
Och du får 3 000 kr i rabatt
med paketpriset!

Vi har gjort ett paketpris av vår hundinstruktör- och hundpsykologutbildning –
det bästa du kan ge dig själv för att förverkliga din dröm att arbeta med hundar!
Vi kommer att ge dig både kunskapen, verktygen, metoderna, förhållningsättet och praktiken för att du ska kunna arbeta på heltid med hundar.

Lärare
Cilla Danielsson, Linda Bodin, Lotta Nilsdotter, Annika Guri, Lisa Björkgren och Lena Karlsson.
Veterinär Carl-Gustav Siwertsson, hundmassör Anna Skogh Vennberg, Helena Calmén och leg. djurskötare Maths Lindberg samt konsulterna Jörgen Danielsson, Peter Hellström och Päivi Paasioja – se deras hemsida www.dramatik.se

Plats
Sundsvall och Stockholm

Delbetala räntefritt
Via Human Finans.
Läs mer om ansökan och villkor via www.humanfinans.se
Eller ring på telefon 08-560 201 15 för gratis rådgivning

Priset
53 500 kr plus en administrationsavgift på 1000 kr (ord. pris 57 250 kr- alltså en rabatt på 3 750 kr).
Alla priser anges inklusive moms.

Vill du diplomera dig som instruktör och hundpsykolog så tillkommer en diplomeringskostnader för respektive examen.
Dessa betalar du när du bokar din examensplats.

Anmälan
Du anmäler dig samtidigt till Hundpsykologpaketet och instruktörsutbildningen.
När du är klar med instruktörsutbildningen så kan du påbörja hundpsykologen.
Observera att den utbildningen kan komma att ligga på vardagar.

Utbildningens innehåll
Hundinstruktören innehåller följande;
Teori med grundläggande inlärning, pedagogik, metodik, kursplanering, valpens utveckling och träning, stress, aktivering, hundens behov, mat, hälsovård, lugnande massage, sjukdomar hos hund
På praktiken går vi igenom lek- & belöningsbaserad träning, valp- och vardagslydnad, aktivering och hur du jobbar med klickerträning.

När du gått klart utbildningen så kommer du ha gått igenom över 50 övningar –
alltifrån olika lekar, kontaktövningar, följsamhet, koppelträning, hundmötesteknik, inkallning, hantering, passivitet, sitt, ligg, stå, stanna kvar, stadgeövningar, aktiveringsövningar, självförtroendeövningar, samarbetsövningar etc

Du kommer att få mycket praktik på skolan och även jobba hemma med olika valpar, hundar och hundägare.

Hundpsykologen innehåller följande;
På teorin går vi igenom vad en problemhund är, orsakerna till problembeteenden; aggression, rädsla/osäkerhet, separationsångest, jakt, vakt, sexuella beteenden etc

Vi går igenom olika analysmetoder t.ex. stress och stressanalys, ångest, chock, chockbehandling, sjukdomar och fysiska orsaker till problembeteenden. Dessutom fördjupar vi oss i inlärning, etologi, raskunskap, hundens beteendebiologi, berikning och livskvalité.

Du får lära dig hur du arbetar med känsloträning för att få hunden till rätt känsla/beteende, och du kommer att få flera verktyg/metoder för att kunna träna hundarna t.ex. counter condtioning/motbetingning, Bat, Cat, autowatch/skallerträning, konsekvensträning utifrån klassisk och operant inlärning.

Vi har mycket praktik med problemhundar. Du följa ekipage som tränas av lärare på skolan, du får jobba med problemhundar hemma under lärarhandledning,
du får ta del av de andra elevernas hundar på skolan – allt för att du ska ha med sig mycket praktik som det är överhudvtaget möjligt –
för vi vet att med mycket praktik så blir du en bra hundpsykolog

Förutom allt du behöver kunna om hundar och deras beteende så får du även lära dig om hur du intervjuar och coachar hundägaren på bästa sätt.
Hur du för ett samtal framåt och vad du behöver tänka på när du gör utredningen. Du får även tillfälle att utveckla dig själv och prova på olika människor –
för att se vilka personer får dig lugn, stressad, ängslig i ett samtal. Just detta block är unikt för Hundens Hus utbildning och görs av tre framstående skådespelare/konsulter och finns inte på någon annan utbildning.

Inlärning
Du får djupa kunskaper i hur inlärning fungerar och vad du behöver tänka på när du tränar hundar.
Vi utgår från vetenskaplig forskning som vi omsätter till praktik så att du får full förståelse för inlärningsprinciperna.
Vilka kriterier ska jag sätta? Vilken belöningsplacering är mest fördelaktig för mig? Vad är kontinuerlig, intermittent, utebliven belöning för något? Vad är utsläckning, generalisering, habituering, desensibilisering för något? Vad är klassisk-och operant betingning? Hur använder jag mig på bästa sätt av klickern? Vad är skillnaden mellan shaping, targetträning och lockning?

Etologi och konsten att läsa hund
Ett stor och viktigt ämne för dig som ska jobba som hundpsykolog!
Varifrån härstammar hunden, hur fungerar ett bra ledarskap och en fungerande hundgrupp, hur kommunicerar hundar med varandra, hur kan du på ett enkelt sätt tolka och tala om för hundägaren vad hunden ”säger”.
Hundens språk och beteende – lugnande signaler, hotfulla signaler, rädsle signaler.
Vad är skillnaden på en säker, rädd hund och en osäker, rädd hund?
Kan alla hundar prata och umgås med varandra?
Vi går igenom valputveckling och valpspråk.
Hur blir valpen en lugn och trygg vuxen hund?
Du kommer att få träna dig att läsa och tolka hundar i olika situationer genom att vi videofilmar många hundmöten, så att du – tillsammans med läraren – efteråt i lugn och ro kan se hur mötena gick, hur hundarna reagerade och hur vi kan tolka dem.

Raskunskap
Vi tar verkligen fasta på ras- och individanpassad träning, så du kommer att få lära dig om hur olika och ändå lika vissa raser är.
Du får lära dig om rasernas tidigare arbetsområde, rasers temperament och intensitet, stressnivå, förhållande till människor och hundar, samarbetsförmåga, självständighet, arbets- och motionsbehov etc.
Vad ska du tänka på när du tränar en saluki, samojed, border collie, pit bull, jack russel terrier, riesenschnauzer, chihuahua, labrador etc?
Valpträningen – vad är viktigast för just den rasen och vilka problembeteenden kan du förebygga med tidig träning.

Hundens behov
Du får lära dig om socialträning, miljöträning, hälsovård, sjukdomar hos hund, lugnande massage etc.

Kommunikation, pedagogik och psykologi
Hur kan du bli en bättre instruktör/pedagog? Vi kommer att gå igenom olika kommunikationsmönster, samtalsmetodik, pedagogiska tips etc.

Du kommer att få kunskap och insikt i hur människor fungerar – både i grupp och individuellt. Det är viktigt att du har förståelse för detta eftersom du kommer att arbeta med hundägare – både på kurs och individuellt – och når du inte hundägaren kan du inte hjälpa hunden…

Undervisningen
Sker genom praktik, föreläsningar, filmer (några av filmerna är på engelska utan text), grupparbeten, enskilda arbeten som redovisas inför grupp och skriftligt.
Vi har mycket lärarledd praktik där du tränar med egen hund och även med ”inlånade” hundar.
Vissa block läser två klasser tillsammans för att kunna träna praktiskt med varandra, redovisa inför varandra, utbyta erfarenheter samt få tillfälle att bygga upp sitt kollegiala nätverk.

IMMI-medlemskap
Efter godkänd certifiering så kan du anska om medlemskap i IMMI- branschorganisationen för Sveriges hundinstruktörer och hundpsykologer.

Betalning/Avbokning/Ångerrätt
Om du inte delbetalar så vill vi ha avgiften minst 6 veckor innan kursstart.
Observera att anmälan är bindande, om du inte meddelat oss inom 14 dagar efter att din anmälan bekräftats.
Om du avslutar dina studier så är du fortfarande betalningsskyldig för hela kursen, om du inte bryter utbildningen på grund av varaktigt studiehinder till exempel sjukdom styrkt med läkarintyg eller annan jämförbar oförutsedd anledning då betalar du för de gånger du deltagit.

Om du har frågor maila Cilla

HÄR FINNS HUNDENS HUS

OM HUNDENS HUS AB

Vi är ett kunskapscentrum för människor med hundar.
Hundens Hus finns på flera ställen i Sverige. Vi utbildar också på webben och i Cillas mobila app.

Vi ger dig en gedigen, kvalitetssäkrad utbildning.
VÄLKOMMEN!
 
 

KONTAKTUPPGIFTER

HUNDENS HUS SUNDSVALL

Södra Allén 5,
852 39 Sundsvall

E-post: sundsvall@hundenshus.se

Tel: 070–286 49 80

Org. Nr: 556726-0657

©Hundenshus AB 2018